Muziek op schoot

Muziek op schoot

Docent Laurie Hond heeft  het conservatorium Zang, pop en jazz gedaan. Toen ze zelf moeder werd is ze begonnen me de applicatie-cursus 'Muziek op schoot'. Dat is bijna 21 jaar geleden. Laurie heeft als doel kinderen een middel aanreiken waarmee ze zich kunnen uitdrukken en zichzelf kunnen zijn.

Volgens Laurie wordt iedereen met gevoel voor muziek geboren. Helaas durven mensen zich niet meer vrijuit te laten horen door opmerkingen als "Doe eens wat zachter!", of "Je zingt lelijk.". Laurie wil het muzikale gevoel dat kinderen van nature hebben stimuleren zodat dit talent voor hen beschikbaar blijft. Bovendien is het een enorm leuke manier om met kinderen te spelen. Plezier staat voorop!

Bij de cursus Muziek op schoot gaat het vooral om het beleven van en plezier maken met muziek en met elkaar.

Er worden liedjes gezongen en gespeeld. De baby's bij je op schoot, de peuters met je in de kring. De liedjes gaan veelal over dagelijkse handelingen. Er komt veel spel en beweging aan te pas en er wordt gebruik gemaakt van eenvoudige muziekinstrumentjes, huishoudelijk materiaal en speelgoed. Zo wordt op ontspannen en gezellige wijze een basis gelegd voor de muzikale en emotionele ontwikkeling van uw kind.

Wie kunnen er aan de cursus meedoen?
Vaders, moeders, opa's, oma's, buurvrouwen etc.met een kind in de leeftijd vanaf 4 maanden tot 4 jaar. De liedjes zijn afgestemd op de leeftijd van baby of peuter en zijn voor jong en oud makkelijk te leren (je hoeft bijvoorbeeld geen noten te kunnen lezen). Na de les krijg je de liedjes op papier mee naar huis.

Cursusdagen: wo. en vr.10:00 t/m 10:45.

Aantal lessen: 10

Kosten per cursus: € 100,--

Leeftijd kind:  4 maanden tot 4 jaar

Aanvang cursus: woensdag 23 en vrijdag 25 januari 2019 - 10:00-10:45; einddata: resp. 3 en 5 april.

e-mail: lauriehond@gmail.com

Inschrijfformulier

algemeen contactformulier

colofon vereniging contact docentenpagina cash-back facebook