Muziekontdekkingsreis

Ik ben Yvonne Sonneveld en ik geef sinds 2000 met veel plezier muziekles aan kinderen op deze muziekschool. Naast het lesgeven is zingen mijn grote voedingsbron. Dit doe ik al vele bij het Brabantkoor,soms het NCK in de genres klassiek en opera met uitstapjes naar Hongaarse,Jiddische en Russische muziek. Voor mij is er niets mooiers dan gezamelijk naar mooie concerten toe te werken.

In beide groepen ga ik met de kinderen aan de slag om spelenderwijs het gehoor en de stem te “slijpen” :zingen, uisteren, overnemen en zelf verzinnen. Via ritmische oefeningen met het lijf of kleine instrumenten wordt het ritme en maatgevoel en de motoriek van de kinderen aangesproken. We bewegen en dansen natuurlijk ook op korte stukjes muziek.

Met de 5-7 jarigen werken we met vele kleine instrumenten. het zgn.Orff-instrumentarium. Het accent ligt hier op spelenderwijs en in allerlei vormen met muziek bezig zijn.

De 7-9 jarigen maken kennis met de orkestinstrumeneten. De eerste 15 lessen ligt de nadruk op melodie. De snaar/strijkinstrumeneten  o.a cello.gitaar en de toetsinstrumeneten o.a de vleugel en accordeon worden beluisterd, getoond en even uitgeprobeerd.
In de volgende 15 lessen,die start in februari 2018,ligt de nadruk op maat en ritme. Dan komen de blaasinstrumenten,koper en hout o.a de trombone ,klarinet en het slagwerk aan bod  o.a drumstel. Deze lessenserie's vormen samen een brede kennismaking en het mogelijk warm lopen  voor 1 van alle instrumenten.

Deze lessenserie's zijn echter ook los van elkaar te volgen. Een voorwaarde is hier wel dat deze kinderen kunnen lezen en een beetje schrijven. Bij de slotles zijn ouders, broertjes en zusjes, opa's, oma's, vriendjes en vriendinnetjes van harte welkom.

Eerst kennismaken? Op woensdag 7 februari is er de mogelijkheid deel te nemen aan de proefles op onderstaande tijden.
U kunt zich zich hier voor aanmelden via het contactformulier.

Voor mensen met een smalle beurs is er de mogelijkheid een beroep te doen op het Jeugdcultuurfonds (voor kinderen van 4-18 jaar). Zie: www.jeugdcultuurfonds.nl.

cursussen:

Muziekontdekkingsreis 5-7 jarigen 15.00-15.45 uur  
  start woensdag 14 februari  
  slotles woensdag 13 juni  
  kosten 15 lessen van 45 minuten € 130
  vervolg februari 2018  
Muziekinstrumenten Ontdekkingsreis  7-9 jarigen 16.00-17.00 uur  
  start woensdag 14 februari  
  slotles woensdag 13 juni  
  kosten 15 lessen van 60 minuten € 155
  vervolg februari 2018  

lesdag: woensdag

telefoon: 06 38463543

e-mailyvonnesonneveld@hartmuziekschool.nl

inschrijfformulier

Gegevens cursist

Gegevens betalingsplichtige

contactformulier

colofon vereniging contact docentenpagina facebook