Fagotorkest

Fagotorkest Haarlemmerhout

Haarlem heeft een nieuw orkest: Fagotorkest Haarlemmerhout

In 2016 bestaat de fagot 500 jaar. Reden voor twintig bevlogen amateurfagottisten om onder leiding van fagottist Leendert Booyens een uniek orkest te vormen. Bij alle musici staan passie voor muziek en liefde voor hun instrument voorop. Daarnaast willen zij bewijzen dat de fagot in Haarlem en omstreken springlevend is en een grotere bekendheid verdient.

Diverse gerenommeerde arrangeurs hebben voor de bijzondere bezetting van Fagotorkest Haarlemmerhout een aantal prachtige arrangementen gemaakt van composities uit een breed spectrum van muziekstijlen: van de middeleeuwen tot op de huidige dag. En na de eerste repetities is het overduidelijk: een ensemble bestaande uit twintig fagotten klinkt minstens twintig keer mooier dan één fagot! De musici van Fagotorkest Haarlemmerhout zien daarom vol verwachting uit naar hun debuutconcert op zaterdag 13 maart om 16.00 uur in de Kleine Zaal van de Philharmonie Haarlem. Bij deze gelegenheid zullen ook andere ensembles van Hart Muziekschool Haarlem een optreden verzorgen.

Op zondag 8 mei om 11.30 uur volgt een bijzonder concert met de titel ‘Fagottissimo!’ in de Janskerk Haarlem, waarin de fagot geheel centraal staat. Voor zaterdag 25 juni heeft Holland Festival Fagotorkest Haarlemmerhout uitgenodigd voor deelname aan de Holland Festival Proms in Concertgebouw Amsterdam. Aanvangstijd: 15.00 uur.

Fagotorkest Haarlemmerhout bewijst dat de fagot in Haarlem en omstreken de wind mee heeft!

Eerstvolgende concerten:
Zaterdag 13 maart 2016 om 16.00 uur Kleine Zaal Philharmonie, Haarlem
Werken van Brahms en Schumann (Toegang gratis)

Zondag 8 mei 2016 om 11.30 uur Fagottissimo! Janskerk Haarlem
Concert met Fagotorkest Haarlemmerhout in de hoofdrol (Toegang € 15,-)

Zaterdag 25 juni 2016 om 15.00 uur Concertgebouw Amsterdam
Holland Festival Proms – feestelijke afsluiting van actie Red de fagot
(www.hollandfestival.nl)

Voor meer informatie: fagotensemble@gmail.com

Fagotorkest Haarlemmerhout ondersteunt van harte de landelijk actie Red de fagot.

Voor meer informatie: www.reddefagot.nl

colofon vereniging contact docentenpagina facebook